Podeli vest

Takve tvrdnje su apsurdne i nerealne. Naša zemlja nikad nije učestvovala u sajber agresiji, navode iz ruske ambasade u Vašingtonu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RUSIJA AMERIKA
Foto: Pixabay

Ambasada Rusije u Vašingtonu nazvala je apsurdnim tvrdnje američkog Stejt departmenta o umešanosti Moskve u sajber napade na ključnu infrastrukturu u Ukrajini i poručila da je Rusija spremna za ravnopravan, profesionalan i nepolitizovan dijalog sa SAD o informacionoj bezbednosti.

“Takve tvrdnje su apsurdne i nerealne. Naša zemlja nikad nije učestvovala u sajber agresiji. To je u suprotnosti sa principijelnim stavom Rusije”, navela je ambasada u saopštenju, a prenosi TAS S.

Iz ambasade napominju da je Rusija posvećena korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija isključivo u korist razvoja globalne zajednice.

“Rusija je spremna za ravnopravan, profesionalan i nepolitizovan dijalog sa SAD o velikom spektru gorućih pitanja informacione bezbednosti. Kanali za pratičnu saradnju su i dalje otvoreni. Naše američke kolege su toga svesne”, navela je ambasada.

Američki državni sekretar Entoni Blinken ranije je optužio Rusiju da je krajem februara ove godine pokrenula sajber napade na komercijalne satelitske komunikacione mreže kako bi poremetila ukrajinsku komandu i kontrolu i rekao da su te akcije uticale na druge evropske zemlje.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: