Podeli vest

Italijanski ambasador Luka Gori ocenio je večeras da još nije došao trenutak da za člasntvo tzv. Kosova u Savetu Evrope i naglasio da je za tako nešto neohodan suštisnki napredak u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

“To je stav koji je Italija zauzela zajedno sa Francuskom, Nemačkom i drugim državama članicama EU i to je ono što pokušavamo da postignemo u Strazburu”, naglasio je Gori za Tanjug povodom zahteva da se odluka Saveta Evrope o članstvu Kosova odloži.

Ambsador je dodao da je pozicija Italije veoma je jasna i da Rim veruje da je ZSO ključni element za proces normalizacije između Beograda i Prištine.

“Zbog toga smo uvereni da ukoliko ne dođe do suštinskog napretka u vezi sa ovim ciljem, nije pravi trenutak da se pitanje kandidature Kosova za Savet Evrope bavi ili stavi na dnevni red”, naveo je ambsador.

Na pitanje o koracima koje Italija preduzima da se odloži članstvo tzv Kosova u SE, ambsador Gori podseća da su već preduzeti koraci u Strazburu u koordinaciji sa drugim državama članicama EU.

“Pokušavamo da podstaknemo kosovske vlasti da napreduju po pitanju Asocijacije ali za sada nismo videli nikakav napredak”, rekao je Gori i ponovio da je zato pozicija Italije da još nije pravi trenutak za članstvo tzv Kosova u SE.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ