Nakon tri godine koje su proveli blizu kuće zbog korona virusa, amerikanci masovno odlaze na odmor u Evropu. Takođe, kako izveštava CNN, troše više novca kada tamo stignu nego ikada ranije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Amerikancima ni toplotni talasi u Evropi, ni oluje, kao ni povećane cene nisu prepreka da pobegnu na odmor.

“Da, to vam se ne čini, svi Amerikanci su na odmoru u Evropi”, napisao je novinar CNN-a opisijući ovu navalicu.

Tri glavne američke međunarodne aviokompanije – American (AAL), Delta (DAL) i United – sve su zabeležile porast međunarodnog saobraćaja u poslednjim mesecima i ubacuju dodatne letove kako bi zadovoljile potražnju.

Ovaj porast međunarodnih putovanja kod tri velika prevoznika nije doveo do značajnog opadanja domaćeg saobraćaja ili cena avionskih karata.

Cena avionskih karata za Evropu ovog leta je u proseku skoro 1200 dolara, što su najviše cene u poslednjih šest godina, prema aplikaciji za rezervaciju putovanja Hopper. Letovi za Evropu su 12% skuplji nego prošlog leta i 23% skuplji nego leta 2019., piše CNN.

Koje gradove Amerikanci posećuju u Evropi?

Gde ljudi putuju? Prema Hopperu, najpopularnije evropske destinacije za američke putnike ovog leta su London, Pariz, Rim i Dablin.

Američka kompanija American je izvestila da je prihod od putnika na transatlantskim rutama porastao za 45% u prvom polugodištu ove godine, a na transpacifičkim rutama čak utrostručen.

United je rekao da je broj pređenih milja od strane putnika porastao za 23% na transatlantskim rutama u drugom kvartalu, a za 172% na transpacifičkim rutama.

Povećanje je bilo još veće kod Delta-e, gde je broj pređenih milja od putnika na transatlantskim rutama porastao za 56% u prvom polugodištu ove godine, a prosečna cena koju su platili za svaku od tih milja je porasla za 24%.

Potrošnja je veća nego pre Kovida

Međunarodna putovanja takođe pogoduju i kompanijama koje izdaju kreditne kartice.

Kompanija Mastercard je izvestila da je potrošnja povezana s međunarodnim putovanjima trenutno na 154% od nivoa pre pandemije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: