Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je danas da su pripadnici tzv. kosovske policije na prelazu Merdare uhapsili interno raseljenog Srbina Momira Pantića ističući da, po oprobanom mehanizmu zastrašivanja, Priština hapsi Srbe pod izgovorom za navodni ratni zločin i unapred im presudjuje, na taj način šaljući nedvosmislenu poruku da na svojim vekovnim ognjištima nisu ni dobrodošli ni poželjni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kosovo
Foto: Bilten/Ilustracija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je Pantiću angažovala advokata koji je u kontaktu s njegovom porodicom i prema njegovim informacijama, danas se očekuje i saslušanje Pantića.

Pantić je živeo u Metohiji, Istoku, ali je nakon sukoba interno raseljen u Mladenovac. On je juče trebalo da na Merdaru preuzme dokumentaciju u vezi sa pitanjem svoje imovine u Istoku, ali je umesto toga uhapšen i odveden u Prištinu, saopštila je Kancelarija za Kim.

“Metohija je usled strašnih zlodela tzv OVK gotovo potpuno etnički očišćena od Srba, a preostalim Srbima ili povratnicima danas se pale i obijaju kuće, oni se hapse i zastrašuju na svaki mogući način”, podseća se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: