Podeli vest

Samo 36 odsto američkih građana podržava ekonomski program američke administracije koju predvodi predsednik Džo Bajden, dok 42 odsto Amerikanaca generalno odobravaju njegov dosadašnji učinak, pokazala je anketa agenicje Asošijeted pres i američkog Centra za istraživanje javnih poslova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bajden
Foto: Shutterstock

Rezultati ankete pokazuju da 65 odsto demokratskih glasača podržava ekonomsku politiku američke administracije, dok je njih 76 procenata zadovoljno načinom na koji vodi zemlju.

Prema istraživanju, 55 odsto demokrata smatra da Bajden ne bi trebalo da se kandiduje na izborima 2024, uprkos tome što bi, prema istoj anketi, većina od 82 odsto ispitanika podržala aktuelnog američkog predsednika ako bi bio kandidat.

Svega 24 odsto američkih građana smatra da bi Bajden trebalo da bude kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

Anketa je pokazala i da 23 odsto Amerikanaca ima potpuno poverenje u način na koji američki predsednik upravlja administracijom, 31 odsto ima “izvesno poverenje”, dok 45 odsto smatra da taj posao jedva obavlja.

Uprkos tome što je ostvario nekoliko glavnih političkih ciljeva, svega 16 odsto građana veruje da bi to mogao da nastaviti tokom drugog mandata, njih 38 procenata ima “izvesnu veru”, a 44 odsto smatra da će to činiti krajnjim naporima.

Bajden i njegova administracija koriste termin “Bajdenekonomija”, čime pokušavaju da obuhvate inicijative o smanjenju troškova vladinog programa zdravstvenog osiguranja Mediker, upotrebu električnih vozila, korišćenje obnovljivih izvora energije, izgradnju fabrike za proizvodnju naprednih kompjuterskih čipova i baterija.

Pojedini ispitanici rekli su da se u svojim razmišljanjima nalaze između potrebe da se vrate normalnim životnim okolnostima nakon četvorogodišnjeg mandata Donalda Trampa i želje za efikasnijom zdravstveno zaštitom i poreskom politikom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ