Da će ići na odmor izjavilo je čak 92 odsto Italijana, 89 odsto Španaca i 87 odsto Austrijanaca. Sume koje su spremni da potroše se razlikuju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putovanje
Foto: Shutterstock

Austrijanci su se uželeli letovanja i planiraju putovanje tokom leta, a i pored talasa poskupljenja, spremni su da za odmor izdvoje visoku cifru od 2.300 evra po domaćinstvu , pokazuje istraživanje “Travel confedence Index”.

U poređenju sa ostalim evropskim narodima, Austrijanci su iza Italijana i Španaca po pitanju odlaska na odmor u periodu od juna do septembra.

Naime, čak 92 odsto Italijana, 89 odsto Španaca i 87 odsto Austrijanaca izjavilo je da putuje na odmor.

Ali Austrijanci predvode evropsku listu kada je reč o svoti koju su spremni da potroše za putovanje – 2.300 evra po domaćinstvu.

Poredenja radi u Nemačkoj je ta svota daleko manja sa svega 1.680 evra, a u Italiji 1.607 evra.

Čak svaki četvrti, to jest 22 odsto Austrijanaca, je spremno da potroši i 3.000 evra za letnji odmor.

U svojim planovima putovanja oni su, očigledno, uzeli u obzir trenutni visoki nivo cena, ali i činjenicu da se 40 odsto Austrijanaca plaši daljih poskupljenja, jer bi ona mogla poremetiti planove.

Od onih Austrijanaca koji su odlučili da svoj letnji odmor provedu kod kuće, 30 odsto to čini zbog dramatičnog rasta životnih i troškova putovanja.

Pored toga 36 odsto i dalje ima strah da bi pandemija mogla da im “uništi” planove za odmor, a 11 odsto iz straha od korone ostaje kod kuće.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: