Podeli vest

Fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan moraće da plate porez, a više novca bi trebalo izdvojiti za klubove u Centralnoj Srbiji, rekao je predsednik Srbije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić obilaznica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država pomoći fudbalskim klubovima Crvena Zvezda i Partizan u skladu sa zakonom, ali da ti klubovi moraju da izmire sve svoje obaveze.

Vučić je, na pitanje o izveštaju ministra finansija Siniše Malog o dugovima „večitih rivala“ i kako će se rešavati problemi, naglasio da se kroz taj izveštaj moglo videti tri važne stvari na kojima država insistira.

„Mogli ste da vidite fer raspodelu novca „večitim rivalima. Ako bismo analizirali Novi Sad, Sportsko društvo Vojvodina koja je dobila ne malo novca, ali neuporedivo manje od Crvene Zvezde i Partizana, videćete da je ono što je naša greška i prihvatamo da smo mnogo manje novca dali u centralnu Srbiju, u Niš, Kragujevac, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, a morali bismo više i na sever Srbije, u Zrenjanin, Suboticu i Pančevo“, objasnio je on.

Vučić je kazao da mora da se to promeni i mnogo više novca daje centralnoj Srbiji na uštrp Beograda.

“Važno je da postoji ravnopravno i ravnomerno finansiranje „večitih rivala“, uprkos spekulacija, priča, I maniuplacija“, podvukao je on.

Vučić je rekao da je druga važna stvar uz fer odnos države za njega činjenica da je država tim ulaganjima pomogla Crvenoj Zvezdi i Partizanu da se uspešnije takmiče na evropskoj sceni i da imamo dva kluba koji i u fudbalu spadaju u prva tri u regionu, uz zagrebački Dinamo, i u košarci u dva najbolja u regionu.

To, kaže, ne bi bilo moguće da nije bilo podrške države.

„Što se tiče međusobnog odnosa mislim da se iz ovoga vidi da je to kao na apotekarskoj vagi vagano. Osim što ćete uvek čuti zašto ne više novca jer se neko takmiči u važnijem takmičenju. Na apotekarskoj vagi smo vagali i bili smo apsolutno fer. Gotovo su izjednačena ulaganja“, rekao je on.

Vučić je naglasio da je važno za državu plaćanje poreza, i izašla je sa tačnim ciframa za ove klubove.

“Porez će morati da plate svi, i fudbalski klub Crvena Zvezda, Partizan, i košakraški klub Partizan, a najmanje duguje košarkaški klub Crvena Zvezda. Svi će morati da plate. Veliki su dugovi fudbalskog kluba Partizan i Crvena Zvezda. Verujem da će moći u skladu sa unapred pripremljenihm planom reorganizacije i reprogramom plaćati svoje obaveze. U protivnom uslediće blokada i stečaj“, podvukao je on.

Vučić je kazao da će država pomoći na svaki način ali ne izlazeći iz okvira prve tačke koju je izneo, dodajući da ova dva kluba čine 91 odsto navijačkog opredeljenja u zemlji.

“Oni imaju značajan ugled u svetu, proslavljaju našu zemlju, kada nose Telekom, NIS na svojim majcima promovišu naša preduzeća, bogatstvo naše zemlje, snagu tih kompanija. Ali velike su obaveze. Šta god možemo da pomognemo u skladu sa zakonom pomoćićemo, ali svoje obaveze moraju da izmire. Verujemo da će imati velika primanja zbog učešće u Evropi, a svoje obaveze sa reprogramom da plaćuju u roku i na vreme”, zaključio je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: