Podeli vest

Prometna zona u San Francisku u kojoj se nalaze barovi i restorani je u kolapsu zbog neispravnih taksi vozila bez vozača, samo dan nakon što je odborena njihova veća upotreba u gradu. Kruz, u vlasništvu Dženeral motorsa i Vejmo, koji su započeli projekat na Guglu, sada mogu putnicima da naplaćuju vožnju u San Francisku danonoćno, preneo je britanski list “Tajms”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Lokalni zvaničnici su se usprotivili ekspanziji vozila bez vozača iz bezbednosnih razloga, ukazujući na niz incidenata u kojima su se ponašali nemarno.

Takozvana robotaksi vozila blokirala su saobraćaj, uključujući i vozila Hitne pomoći u gradu, što je dovelo do pojave dugih redova.

Čak 10 Kruzovih automobila bez vozača prestalo je da radi u petak uveče u prometnom naselju Nord Bič, a očevici su naveli da se čekalo 15 minuta pre nego što su se ponovo pokrenuli.

Kalifornijska komisija za javna preduzeća dala je odobrenje vozilima koja pružaju non-stop uslugu vožnje prethodnog dana.

“Aktivno istražujemo i radimo na rešenjima kako bismo sprečili da se ovo ponovi i izvinjavamo se onima koji su bili pogođeni”, istaknuto je iz Kruza.

Kruz i Vejmo su potrošili milijarde dolara na tehnologiju za vozila bez vozača.

Oni planiraju da prošire svoje usluge na druge gradove i tvrde da su njihova vozila bezbednija, pouzdanija i jeftinija od taksi usluga koje se oslanjaju na ljude vozače.

Kritičari su, međutim, optužili tehnološke kompanije da koriste San Francisko kao centar za testiranje, dovodeći njegove stanovnike u opasnost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: