Podeli vest

Vlada Bahama predstavila je danas nekoliko zakona koji imaju za cilj legalizaciju marihuane u medicinske i verske svrhe, i dekriminalizaciju posedovanja malih količina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Marihuana
Foto: Pixabay

U slučaju da mere budu usvojene, oni koji su uhvaćeni sa manje od 30 grama marihuane platiće kaznu od 250 dolara i taj prekršaj se neće pojaviti u njihovoj krivičnoj evidenciji, prenosi AP.

Zvaničnici su rekli da će dozvole za uzgoj, maloprodaju, transport i versku upotrebu biti dodeljene samo kompanijama koje su u potpunosti u vlasništvu Bahama, dok bi licence za istraživanje, testiranje i proizvodnju bile dodeljene kompanijama koje su najmanje 30 odsto u vlasništvu Bahama.

Državni tužilac Bahama Rajan Pinder rekao je da se marihuana u verske svrhe može pušiti samo u prostorijama licencirane organizacije. Jedna od predloženih mera predviđa uspostavljanje Uprave za kanabis koja će regulisati tu industriju. Javna rasprava o tom pitanju zakazana je za septembar, a zakon bi mogao biti usvojen do kraja godine.

Trend relaksiranijih zakona u vezi sa marihuanom se tako nastavlja među karipskim zemljama.

Druge karipske zemlje su ublažile svoje zakone o marihuani. Antigva i Barbuda je dekriminalizovala upotrebu marihuane za širu javnost, Jamajka je takođe dekriminalizovala male količine marihuane, dok su Američka Devičanska ostrva nedavno odobrila njenu rekreativnu i versku upotrebu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: