Podeli vest

Očekuje se da će SAD pružiti još jedan paket vojne pomoći Kijevu u narednim danima, nakon što su prošle nedelje obećale Ukrajini 800 miliona dolara, navodi BBC

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajden
Foto: Shutterstock

Američki predsednik Džozef Bajden poručio je da je zadivljen čvrstim otporom ukrajinske vojske, a SAD su obećale da će nastaviti vojnu pomoć Kijevu kako bi “mogao da uzvrati” u vojnom sukobu sa Rusijom, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

“Oni su žilaviji i ponosniji nego što sam mislio”, primetio je Bajden u sredu na sastanku sa svojim najvišim savetnicima za odbranu.

Američki predsednik je ocenio i da je “ujedinjen, fokusiran i energičan” NATO iznenadio ruskog lidera Vladimira Putina.

“Oružje i municija svakodnevno pristižu i vidimo koliko su naši savezi i partnerstva od vitalnog značaja širom sveta”, rekao je Bajden.

Očekuje se da će SAD pružiti još jedan paket vojne pomoći Kijevu u narednim danima, nakon što su prošle nedelje obećale Ukrajini 800 miliona dolara, navodi BBC.

Na konferenciji za medije u Beloj kući, portparolka Džen Psaki nije saopštila detalje o tome kako bi dalja pomoć mogla da izgleda, ali je saopštila da će američka administracija učiniti “sve što može” kako bi opremila Ukrajinu da efikasno uzvrati u ovom vojnom sukobu, prenosi BBC.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: