Policija Kapitola evakuisala je osoblje američkog Kongresa, nakon što je vojni avion kružio u strogo zabranjenom vazdušnom prostoru

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bela kuća
Foto: Shutterstock

Kapitol hil u Vašingtonu bio je nakratko evakuisan u sredu uveče po lokalnom vremenu nakon što je policija uočila letelicu za koju je saopštila da predstavlja “verovatnu pretnju”, ali je utvrđeno da je u avionu bio pripadnik američke vojske koji se padobranom spustio na bejzbol stadion Nationals Park u okviru demonstracije uoči utakmice.

Policija Kapitola evakuisala je osoblje američkog Kongresa, nakon što je vojni avion kružio u strogo zabranjenom vazdušnom prostoru.

Incident je izazvao nezadovoljstvo predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi zbog neobjašnjivog nedostatka komunikacije između vojske i policije Kapitola, posebno u svetlu napora Vašingtona da pojača bezbednost u toj oblasti nakon nasilja 6. januara 2021, prenosi AP.

Pelosi je u saopštenju optužila Federalnu upravu za avijaciju, ističući da je to šta nije obavestila policiju Kapitola o planiranom letu “nečuveno i neoprostivo”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: