Podeli vest

Dvodnevna internet anketa na nacionalnom nivou pokazala je da 40 odsto Amerikanaca u ovom tenutku odobrava Bajdenov radni učinak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bajden
Foto: Shutterstock

Javna podrška radu američkog predsednika Džozefa Bajdena porasla je ove nedelje na najviši nivo od početka juna, ali je i dalje istrojski niska, prema istraživaju koje su sproveli Rojters i Ipsos.

Dvodnevna internet anketa na nacionalnom nivou, sa ukupno 1.005 odraslih ispitanika, uključujucji 445 demokrata i 357 republikanaca, pokazala je da 40 odsto Amerikanaca u ovom tenutku odobrava Bajdenov radni učinak, što je nivo podrške koji je istorijski gledano nizak za predsednika SAD, navodi britanska agencija.

Anketa završena juče je pokazala i da 78 odsto ispitanika, koji su se identifikovali kao demokrate podržava Bajdena, u odnosu na 69 odsto mesec dana ranije.

Samo 12 odsto republikanaca podržalo je Bajdenov rad ove nedelje, što je brojka koja je uglavnom ostala stabilna poslednjih nedelja.

Bajdenov ukupni rejting prema sličnom istraživanju u maju dostigao je najniži nivo njegovog mandata, 36 odsto, i ispod 50 odsto koliko je iznosio u avgustu prošle godine, u trenutku kada se Amerikanci suočavaju sa visokom inflacijom i ekonomskim poteškoćama koje su još uvek prouzrokovane krizom kovid-19, prenosi Rojters.

U nedelju je američki Senat posle18 meseci pregovaranja i maratonske noćne sednice, usvojio zakon za borbu protiv klimatskih promena, snižavanja cena lekova i podizanja nekih korporativnih poreza, što se smatra velikom pobedom Bajdena i njegove stranke, za koju se očekuje da će povećati šanse demokrata na predstojećim izborima za Kongres u novembru,navodi britanska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: