Podeli vest

Članovima više moto-udruženja, koji su jutros krenuli na KiM kako bi uručili humanitarnu pomoć za dve porodice iz Kosovske Mitrovice i za obnovu crkve na brdu iznad Zvečana, pripadnici tzv. kosovske policije danas na administrativnom prelazu Jarinje nisu dozvolili da uđu na KiM.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Jedan od motociklista koji je stigao na Jarinje, Milić Radović, naveo je da su bajkeri dobili informaciju od pripadnika tzv. kosovske policije da nijedan od njih neće moći da uđe na KiM, prenosi TV Most.

‘Rekli su nam da se na 300 metara nalaze oklopna vozila i borna kola i da je pametnije zbog nas da ne ulazimo. Bez obzira što sam tražio da uđemo, ne dozvoljavaju nam”, rekao je Radović i dodao da su se motociklisti dogovorili da prođu na različitim punktovima, da bi, kako je rekao, bila što manja kolona.

‘Dobili smo dojavu da, ako bude mnogo bajkera, neće nas pustiti. Ovde je sada oko 200 bajkera”, rekao je on.
Motociklista Dragan Antonić iz Moto kluba ”Šabac” rekao je da godinama organizuju humanitarnu “Bajk rok misiju”, da dolaze sa dobrim namerama, da posete i pomognu Srbe koji žive na KiM.

“Dobili smo odgovor od kosovske policije da zbog bezbednosti ne možemo da uđemo. Došli smo na motorima, samo sa našom bajkerskom opremom, nemamo nikakva obeležja, već sa željom da sprovedemo humanitarnu akciju. Bez razloga smo zaustavljeni i zabranjen nam je ulazak na Kosovo”, istakao je Antonić.

Više oklopnih vozila takozvane kosovske policije krenulo je danas ka administrativnom prelazu Jarinje, a kako je za Tanjug rekao portparol policije za region sever Veton Eljšani oni su krenuli ka Jarinju jer su dobili informaciju da su motociklisti iz centralne Srbije krenuli ka KiM.

On je dodao da ih policija neće pustiti da pređu Jarinje, jer se nisu ranije najavili.
Više moto udruženja iz Srbije krenulo je jutros na KiM kako bi uručili humanitarnu pomoć za dve porodice iz Kosovske Mitrovice i za obnovu crkve na brdu iznad Zvečana.

Organizator Bajk rok misije Milić Radević rekao je da već 18 godina postoji ta akcija, čiji je cilj pružanje podrške srpskom narodu na KiM i humanitarne pomoći svima kojima je potrebna.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: