Podeli vest

Klub se trenutno nalazi na prvom mestu u svetu po potrošnji novca u prelaznom roku, Rafinju platila 55+10 miliona evra, a Levandovskog 45+5 miliona evra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

barselona
Foto: Pixabay

Fudbalski klub Barselona potrošio je najviše novca, oko 115 miliona evra, na pojačanja u dosadašnjem delu prelaznog roka, prenosi španski sportski list “Marka”.

Španski mediji podsećaju da Barselona do skoro nije mogla da registruje nove fudbalere, a imala je dugove veće od milijardu evra. Međutim, katalonski klub se trenutno nalazi na prvom mestu u svetu po potrošnji novca u prelaznom roku. Barselona je Rafinju platila 55+10 miliona evra, a Levandovskog 45+5 miliona evra.

Na drugom mestu se nalazi Mančester siti, koji je na pojačanja potrošio 108 miliona evra, a treći je Lids sa 105 miliona evra.

“Marka” navodi da je Barselona uspela da smanji ogromne dugove tako što je prodala deo budućih TV prava. Katalonski klub je morao da ispoštuje finansijski fer-plej španske lige kako bi mogao da registruje nove fudbalere.

Španski mediji podsećaju da će katalonski klub tek u budućnosti da oseti posledice velike potrošnje novca u ovogodišnjem letnjem prelaznom roku. “Marka” podseća da je madridski Real jedini španski klub sa “zdravom” visokom potrošnjom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: