Podeli vest

Kako list navodi, predsednik Srbije nije poštovao nijedan protokol, i pošto je namera, kako se tvrdi, bila provokacija, dolazak mu neće biti dozvoljen.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vućič
Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je da danas privatno poseti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatske vlasti neće mu dozvoliti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj Vladi.

Vučić je, prema izvorima hrvatskog lista, kontaktirao predsednika SDS S-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatnu posetu Jasenovcu.

Kako list tvrdi, namera je bila da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice “Oluje”.

Kako prenosi Jutarnji list, bez službene informacije hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, predsednik Srbije je želeo da pređe granicu iz Bosne i Hercegovine i dođe oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

Nije poštovao nijedan protokol, sve je hteo da napravi mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima. Hteo je sa svojim TV ekipama da pređe hrvatsku granicu i ovđe raditi šta želi. Ali, premijer Andrej Plenković i Vlada jasno su rekli ne, preneo je listu sagovornik iz Banskih dvora.

Kako list navodi, predsednik Srbije nije poštovao nijedan protokol, i pošto je namera, kako se tvrdi, bila provokacija, dolazak mu neće biti dozvoljen.

Vučić poručio hrvatskim vlastima: Samo vi radite svoj posao!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas objavom na Instagramu na odluku hrvatskih vlasti da mu zabrane posetu logoru Jasenovac.

Vučić je objavio fotografiju Jasenovca, uz poruku: “Samo vi radite svoj posao! Živeće srpski narod i nikada neće zaboraviti!”

Zorana Mihajlović otkazala službenu posetu Zagrebu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posetu Zagrebu zbog zabrane Hrvatske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac.

Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom gospodarstva i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora trebalo je da bude regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: