Podeli vest

Basirun tvrdi da su vojnici Oružanih snaga Ukrajine digli u vazduh poslednji most koji je povezivao Severodonjeck sa Lisičanskom i sada ne mogu da napuste grad

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Donjeck-ukrajinski-tenk
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Ukrajinske snage bezbednosti su blokirane u Severodonjecku i imaju dve opcije – ili da slede primer svojih kolega i predaju se, ili da poginu, rekao je danas zamenik načelnika Odeljenja narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Basirun.

Prema njegovim rečima, u nedelju su vojnici Oružanih snaga Ukrajine digli u vazduh poslednji most koji je povezivao Severodonjeck sa Lisičanskom i sada ne mogu da napuste grad, prenela je agencija RIA Novosti.

“Te ukrajinske vojne jedinice koje su tu, ostale su tu zauvek. Imaju dve opcije: ili da slede primer svojih kolega i da se predaju, ili da poginu. Nemaju treću opciju”, rekao je Basurin.

RIA dodaje da se borbe nastavljaju na teritoriji fabrike “Azot”, gde “blokirani nacionalisti drže nekoliko stotina civila”.

Ruska agencija navodi da je oslobođena skoro cela teritorija samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i da je Lisičansk poslednji veći grad koji još kontrolišu kijevske vlasti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: