Podeli vest

Ministar privrede Rade Basta izjavio je da je potrebno ojačati saradnju sa Korejom kroz zajedničke projekte.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

basta
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ZORAN VUJASINOVIĆ

Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas da je potrebno ojačati saradnju kroz zajedničke projekte u oblasti prehrambene industrije, energetike, informaciono-komunikacionih tehnologija, e – mobilnosti, kao i u oblasti digitalne transformacije.

Basta je to rekao na sastanku sa ambasadorom Koreje u Beogradu Đeung Lijem, sa kojim je razgovarao o prijateljskim odnosima dvaju zemalja, industrijskim zonama i unapređenju ekonomske saradnje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Basta je naveo da ceni investicije korejskih kompanija u Srbiji poput Jure, koja je do sada otvorila četiri fabrike, kompanije Kyungshin Cable Europe d.o.o iz Smederevske Palanke i LS Group iz Zrenjanina, jer je to samo još jedan dokaz da je Srbija poželjna investiciona lokacija.

Osvrnuo se i na uspešnu organizaciju nedavno održanog Trećeg investicionog foruma „Koreja – Zapadni Balkan“ i dodao da će pomoći da se olakša administrativni pristup korejskim kompanijama našoj zemlji.

„Cilj je da kada neka korejska kompanija želi da investira, to može da učini u najkraćem mogućem roku. Ne želimo da gubimo vreme jer vreme je novac i moramo da razvijamo našu privrednu saradnju“, istakao je Basta.Ambasador Đeung Li složio se da je potrebno uvećati trgovinsku saradnju dve zemlje, jer Srbija ima kvalifikovanu radnu snagu, što je uočljivo u IT sektoru.

Basta je kazao da je dugoročni cilj tog ministarstva da kroz akciju „Žene su zakon“ ojača žene i majke u preduzetništvu i da će sledeća godina biti godina žena, čija energija može da napravi zaokret u privredi,


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: