Podeli vest

Pokret “Evropski put- Basta” danas je ponovo pozvao Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu, i da time poboljša položaj Beograda po pitanju Kosova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencija

rade basta
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Predsednik tog pokreta Rade Basta je u saopštenju zatražio da se “hitno uvedu sankcije Rusiji” jer će, kako je naveo, tako biti izbijen jedini argument u pregovorima sa Kosovom da je Srbija “ruski proksi”.

Naveo je da “prištinsko rukovodstvo maksimalno koristi prostor za manipulaciju” koji im je, kako je ocenio, pružila Srbija odbijanjem da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

“Naši zapadni partneri, pre svega SAD i EU, čijem članstvu težimo, jasno su stavili do znanja da je potrebno da se distanciramo od Rusije”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, “jasno su stavili do znanja” i da je potrebno da Beograd uvede sankcije Rusiji kako bi građani Srbije osetili boljitak i kako bi imali više razumevanja za poziciju Beogradu u pregovorima sa Kosovom.

“I sada, dok mi ne znamo na koju ćemo stranu, (predsednik Vlade Kosova Aljbin) Kurti koristi priliku i u razgovorima sa brojnim diplomatama objašnjava kako je Srbija predstavnik Rusije na Balkanu i da podriva miru procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine”, kazao je on.

Prema Bastinim rečima, zvanični Beograd time radi protiv sebe. “Time što dajemo Kurtiju prostor za manipulaciju, nesumnjivo radimo protiv sebe i zato još jednom pozivam Vladu Srbije da uvede sankcije Rusiji i ubrza naš evropski put”, poručio je Basta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ:

Dragan Stojković: SRBI NE UMIRU LAKO

Podeli vest
<a aria-label="Facebook" class="heateor_sss_facebook" href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fbilten.rs%2Fdragan-stojkovic-srbi-ne-umiru-lako%2F" title="Facebook"…