Podeli vest

Beba koja je dobila ime Aja pronađena pod betonskom ruševinom i dalje vezana pupčanom vrpcom za svoju majku, koja je preminula zajedno sa suprugom i još cetvoro dece.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsaye

Tek rođena devojčica spasena iz ruševina posle razornog zemljotresa u Siriji, u kojem je poginula njena majka i ostali članovi porodice, dobila je ime Aja, što na arapskom jeziku znači “dar od Boga” ili “čudo”, a brigu o njoj preuzeće rođak.

Aja, koja je u trenutku kad je izvučena iz ruševina u Dženderisu i dalje bila vezana pupčanom vrpcom za svoju nastradalu majku i dalje je u bolnici, njeno stanje je iz dana u dan sve bolje i nema oštećenja kičme, kao što se u prvom trenutku strahovalo, rekao je lekar bolnice u Afrinu.

“Nazvali smo je Aja da bismo prestali da je zovemo novorođena beba”, rekao je doktor Hani Maruf iz bolnice Čihan, preneo je Gardijan.

O maloj Aji brigu će preuzeti njen rođak Salah al-Badran, čija je kuća u Dženderisu, na severozapadu Sirije, takođe uništena u katastrofalnom zemljotresu.

On je, zajedno sa svojom 11-članom porodicom, uspeo da pobegne iz jednospratne kuće, ali sada žive u šatoru, preneo je AP njegove reči. Spasioci u Dženderisu otkrili su Aju u ponedeljak popodne, više od 10 sati posle zemljotresa, dok su tragali za preživelima u srušenoj petospratnici.

Beba je pronađena pod betonskom ruševinom i dalje vezana pupčanom vrpcom za svoju majku, koja je preminula zajedno sa suprugom i još cetvoro dece.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: