Podeli vest

Za praćenje rada Gradske izborne komisije i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda na izborima koji se održavaju danas, prijavio se 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Izbori 2022
Foto: Shutterstock

Kako je ranije saopštila Gradska izborna komisija prijavljeni su predstavnici više domaćih i stranih posmatrača.

Domaće posmatrače prijavili su CRTA, CESID, Građani na straži, JUKOM i Kreni-promeni, dok su strane pirjavili OSCE-ODIHR, IFES, delegacija EU u Srbiji, IREX, ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Holandije, Slovačke i Velike Britanije.

Od 1.581 domaćeg posmatrača na beogradskim izborima, najviše ovlašćenja, 1.030 izdato je posmatračkoj misiji CTRTA. CESID će imati 351 posmatrača, Građani na straži 135. “Kreni Promeni” imache 62 posmatrača, a Jukom tri.

Iz GIK navode da su predstavnici posmatrača rada biračkog odbora dužni da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mestu, kao i da se njima omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u Zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primedbe posmatrača. U glavnim gradu Srbije, građani će glasati na 1.265 biračkih mesta, a pravo glasa ima 1.602.150 birača


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: