Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas 18 osoba na ukupno 73 godine i devet meseci zatvora zbog preprodaje droge na teritoriji Beograda, a dovode se u vezu sa grupom Veljka Belivuka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SPECIJALNI SUD BELIVUK
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Sud je odlučio da ipak nije reč o organizovanoj kriminalnoj grupi već je deo njih osudio kao “običnu” grupu, a drugi deo kao saizvršioce.


Lazar Marinković koji je bio optužen kao vođa ove grupe, prvostepeno je osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.
Marko Trajković i Luka Ostojić su osuđeni na kazne zatvora od po tri i po godine, na kazne zatvora od po pet godina osuđeni su Veljko Ogurlić, Nikola Filipović, Uroš Bulajić, Borislav Marmut, Stefan Milanović i Marko Vokić.
Vasilije Nikolovski je osuđen na kaznu zatvora od pet godina i osam meseci, dok je Stefan Simić osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.


Na kazne zatvora od po tri godine osuđeni su Marko Prlja, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić i Aleksa Vasić.
Luka Mumović je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine, Predrag Vučković na četiri i po godine, a Aleksandru Krstiću, koji je maloletan, izrečen je vaspitni nadzor.


Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.


Dušan Todorović branilac Vasića, za Tanjug je rekao da oni neće uložiti žalbu na prvostepenu presudu, s obzirom da je sud u potpunosti poklonio veru kako odbrani okrivljenog tako i navodima odbrane.
Tužilaštvo je u svojim završnim rečima predložilo sudu da 18 pripadnika ove grupe osudi na ukupno 221 godinu zatvora.


Optužnicom je okrivljenima bilo stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Marinkoviću i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula 2021. godine do 29.marta prošle na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.
Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima i u klubu, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29.marta 2022. godine, dok su trojica osumnjčenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.
Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.


Na jednom od suđenja grupi Veljka Belivuka, okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je pomenuo Marinkovića čiji je nadimak “Lucifer”, navodeći da mu je nosio drogu koju je Marinković dalje prodavao.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ