Podeli vest

Mađarski ministar pravde Bence Tužon izjavio je da bi Evropska unija bila jača sa Srbijom, tim pre što po pitanju konkurentnosti EU i cela Evropa imaju ozbiljne dileme.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ PANNON RTV/

“S jedne strane suočava se sa Amerikom, a sa druge strane sa Dalekim Istokom. Da bi Evropa mogla da održi korak, potrebna joj je i Srbija, jer će sa njom Evropska unija biti snažnija. Međutim, važno je da zajednički razmišljamo o tome kako ovaj region možemo da učinimo konkurentnim. Kako da stvorimo pravila zbog kojih je konkurentnija”, rekao je Tužon za tv Panon.

Kako kaže Evropska unija se sastoji od ogromnog broja pravila, ima veoma mnogo detaljnih pravila za koje verovatno ni ne postoji potreba, ili ne postoji potreba na način na koji ih primenjuje Evropska unija.

“O ovim pitanjima zajednički treba da razmišljamo. Zadatak Srbije nije samo da ispuni one kriterijume koji treba da vode ka priključenju Evropskoj uniji, već i da kada bude u Evropskoj uniji, da i ona doprinese jednom sistemu propisa koji će moći da povećaju ovu konkurentnost. Lično bih voleo da o tome imamo zajednička razmišljanja”, rekao je Tužon.

On je ocenio da između Mađarske i Srbije na polju pravosuđa postoje brojni kontakti posredstvom kojih Mađarska želi da pomogne Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

“Veoma je važno veliko iskustvo koje smo stekli i mi želimo da pomognemo na tom putu i Srbiji prenesemo pomoć eksperata koja vodi ka priključenju Evropskoj uniji”, rekao je Tužon.
Prema njegovim rečima između dva pravosuđa postoje brojni tradicionalni kontakti, kako u oblasti krivičnog, tako i na polju građanskog prava.

“Ove sporazume, naravno, povremeno treba prekontrolisati, ali mislim da to nije najvažnije, već ono što će biti budućnost, zajednička budućnost dve zemlje. Smatram da tu imamo zajedničke zadatke, jer da bi mogli da podignemo konkurentost regiona, to treba da se dogodi i na polju prava.

Moj predlog je da uspostavimo kontakte i u oblasti koja se odnosi na konkurentnost u oblasti prava, jer mi se nadamo da će Srbija uskoro biti deo Evropske unije”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…