Podeli vest

Na Omladinskom stadionu u Beogradu okupili su se drugari, porodica, prijatelji, roditelji ubijene dece i sestre čuvara, ubijenih u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, da obeleže 14. rođendan Sofije Negić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ Nebojša Babić

Kako je preneo direktor Fonda B92 Veran Matić na portalu Javniservis.net, sinoć su okupljene sve porodice “da bi bili svi zajedno, da zajedno dele tugu i pošalju poruku da su svi jednaki”, a druženje je odisalo ljubavlju jednih prema drugima i ljubavlju prema Sofiji i njenom nebeskom razredu.

Ukupno 33 balona, koji simbolizuju Isusove godine, poletela su put Dunava da prenesu svu tugu i ljubav, a 14 lampiona je bilo namenjeno Sofiji za 14. rođendan.

Za Adrianu, Emu, Angelinu, Katarinu, Maru, Dragana, Andriju, Bojanu i Anu je takodje bio namenjen po lampion, na kojima su se pisale poruke.

Veran Matić je napisao da je to bilo potresno i divno veče u slavu svih vrednosti, čiste duše i dobrote Sofije, stradale dece i Dragana i snažne potrebe da njen i njihov trag ostane, ne samo u sećanjima već i srcima svih prisutnih.

“Sofija će uvek biti dete Milanke i Slobodana, ali i dete svih nas koji ne želimo da je zaboravimo. Delimo sećanje na lepotu, ali delimo i tugu. Delimo želju da surova ubistva ne budu obesmišljena, već da budu zaveštanje koja će pomoći da škola i društvo postanu bolji, da budu inkubatori pravih vrednosti, plemenitosti i dobrote, a ne samo znanja”, naveo je Matić na portalu javniservis.net.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: