Podeli vest

Osnivačka skupština Udruženja za bankarsko pravo održana je danas u zgradi Narodne banke Srbije u Beogradu, a guverner NBS Jorgovanka Tabaković tom prilikom je istakla da ovaj dan smatra istorijskim, posebno jer je NBS na “neki način okrilje, podrška i pokrovitelj”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ

“Ovaj dan smatram istorijskim za mene, istorijskim zbog hrabrosti naših divnih dama i gospode da osnuju ovo Udruženje. NBS je u tome na neki način okrilje, podrška i pokrovitelj, neko ko neće biti tu samo večeras, već sve dok Udruženje traje. Čestitam na hrabrosti da se prihvatite odbrane prava i da uđete u raspravu vođenu principom pravde, makar i nesavršene i da pobedite uvek”, rekla je guvernerka.

Zastupnik Udruženja i predsednik Upravnog odbora Bojan Terzić rekao je da svedočimo vremenu u kom bankarsko pravo jeste postalo zastupljena tema, ali da se time stručna javnost nije dovoljno studiozno bavila.

“Otvaraju se i nove teme, novi izazovi, digitalizacija platnih usluga. U propisima koje smo naveli u statutu mogu se naći izrazi – dobri poslovni običaji i dobro bankarsko poslovanje.
Potreban je forum, mesto na kome se mogu sagledati različite teme i razmeniti znanje i iskustva i dati konkretni predlozi. Potrebne su nam i nove snage pravnika u bankarstvu, saradnja sa kolegama iz inostranstva, razmena znanja i iskustava. Potrebno je da čujemo kolege pravnike u bankarstvu iz drugih država. Nema dobre regulative bez izuzetno dobrog poznavanja onoga što se reguliše”, rekao je Terzić.

Udruženje je zamišljeno kao platforma za razmenu znanja i iskustava, kao i stručni dijalog u oblasti bankarskog prava i bankarstva uopšte.

Osnivačkoj skupštini u prostorijama NBS večeras su prisustvovali mnogi stručnjaci iz oblasti ekonomije i bankarstva, pravnici i advokati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…