Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na sednici vlade, u Palati Srbija, da predstoje teški i važni zadaci i zamolio sve članove vlade, bez obzira koje će funkcije obavljati, da svoj posao obavljaju ozbiljno i odgovorno, pozvao da se formiraju timova za sadejstvo svih naših snaga.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

“Nekoliko važnih stvari imamo o kojima moramo danas da se dogovorimo. Bez obzira na to što će u kratkom vremenskom periodu biti formirana nova vlada, mi imamo teške i važne zadatke pred nama, te bih zamolio sve članove vlade, bez obzira na to koje će funkcije obavljati u narednom periodu, da posvećeno, ozbiljno i odgovorno rade na izvršavanju svih zadataka”, rekao je Vučić, koji se prvi obratio na sednici.

Zato što je to nešto što je za nas od suštinskog značaja, od najvećeg značaja, kao i opstanak naše zemlje, dodao je Vučić.

“Prve svega zamolio bih i ukazaću vam sad na kalendar, kako to ide, i zamoliću vas da formirate timove neophodne za sadejstvo svih naših snaga, uključujući i Narodnu skupštinu, i Vladu Srbije, i mene, predsednika Srbije, dakle oba dela izvršne vlasti koliko god je moguće i svih činilaca iz parlamentarnog i javnog života Srbije”, rekao je Vučić.

Danas nastavak razgovora u Briselu, ne možemo da očekujemo ništa dobro

Predsednik Srbije izjavio je, povodom današnjeg nastavka razgovora Beograda i Prištine u Briselu, da je srpska strana dobro pripremljena za dijalog, ali da ne možemo da očekujemo bilo šta dobro.

“Nemamo ništa lično da zamerimo ljudima koji vode dijalog, ali sve to u Briselu pretvorilo se u stvari u stavljanje mašnice na kriminalne akte Aljbina Kurtija, a da je na kraju potrebno da se legalizuje, da se dobija srpska saglasnost za njegova nedelja. Mi u tome ni na koji način nećemo da učestvujemo”, rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

Mislili smo da je razumno i racionalno postupanje nešto što će u budućnosti promeniti odnose Evropske unije i zapadnih sila prema Prištini, ali shvatili smo da se to nije dogodilo, da se to neće dogoditi i u skladu s tim ćemo se ponašati, dodao je Vučić.

Vučić je napomenuo da će pozicija srpskog naroda biti sve teža.

“Ti problemi će se nastaviti i njih možete da računate kao stalne, kao probleme sa kojima ćemo se suočavati u narednim mesecima, jer će Kurti svoju agresiju protiv srpskog naroda, posebno na severu Kosova i Metohije, nastaviti. Evropa i Amerika će nastaviti svoje glasno ćutanje, a svi ostali nemaju nikakav ni uticaj na prištinske vlasti, niti u ovom trenutku su u situaciji da nam mnogo pomognu”, rekao je Vučić.

Očekuju nas stateško važni razgovori u Parizu 8. aprila sa Makronom

Vučić je na vanrednoj sednici Vlade Srbije saopštio da 7. aprila odlazi u Pariz, gde ga već 8. aprila očekuju veliki i strateško važni razgovori sa predsednikom Emanuelom Makronom.

“Sa predsednikom Makronom do sada sam imao gotovo 20 razgovora, 19 mislim razgovora. Ovaj će biti najvažniji, biće strateški, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo”, rekao je Vučić na sednici Vlade.
On je dodao da će sa njim u Pariz ići i ministar finansija Siniša Mali.

“Ići će Siniša Mali, ali smo se spremili za sve različite teme. Jedna od tema je namenska industrija i saradnja naših namenskih industrija. I vama u vojsci da kažem to konačno, pošto ja znam da i tu ima ljudi koji razmišljaju o tome ko su dobavljači, a ko su kupci. Srbija neće ni jednu svoju fabriku da proda nekome i da taj neko ima preko 50 odsto ili da ima 50 odsto učešća u akcijama” rekao je predsednik.

Vučić je dodao da srpska vojna industrija mora da poraste tri puta u narednom periodu.

Svima je sada jasno da izbori u Srbiji nisu bili pokradeni

Aleksandar Vučić je poručio predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić da nastavi da pruža ruku opoziciji, ali je naveo i da je sada svima jasno da nikakvi izbori u Srbiji nisu bili pokradeni.

“Ti Ana (Brnabić) svakoga dana nastavi da radiš na ovome. Niko u svetu neće da podržava neodgovorne akcije. Prvi put mogu da vam kažem da ne morate uopšte da brinete, tako da vi nastavite da nudite rešenja, da pružate ruku. Sad je svakom u Srbiji jasno da nikakvi izbori nisu pokradeni i da su sve to samo radili i odlagali zato što znaju da bi opet bili poraženi, ali nije važno – vi nudite. Pojačaće se odgovornost i kod nekih drugih faktora u našoj zemlji”, rekao je Vučić na sednici Vlade.

Pored Vučića, sednici Vlade je prisustvovala i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: