Podeli vest

Momirović je rekao da Republika Srbija snažno podržava aerodrome u Beogradu i Nišu, kao i kompaniju Er Srbija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MOMIROVIĆ
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ ARHIVA

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas da će beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, nakon realizovanih investicija, biti najveći vazduhoplovni hab na Balkanu i u Istočnoj Evropi, a iz kompanije Vansi su najavili da će radovi na Terminalu C i okolnoj infrastrukturi biti gotovi do naredne letnje sezone.

Momirović je rekao da Republika Srbija snažno podržava aerodrome u Beogradu i Nišu, kao i kompaniju Er Srbija, kao što ih je podržavala i tokom pandemijske krize, koja je najznažnije pogodila upravo vazduhoplovnu industriju.

“Aerodorom Nikola Tesla će biti najveći hab ne samo na Balkanu već i u Istočnoj Evropi, a želimo da Er Srbija bude prepoznatljiv brend na evropskom nivou i da bude jača nego što je sedamdesetih godina bio JAT”, rekao je Momirović nakon sastanka sa direktorima kompanije Vansi, koncesionara beogradskog aerodroma, generalnim direktorom aerodroma Fransoa Berizom, direktorom Aerodroma Srbije Mihajlom Zdravkovićem i direktorkom Er Srbije Jirži Marekom.

Berizo je najavio da je vrlo zadovoljan sastankom i podrškom države i dodao da da će radovi na terminalu C i okolnoj infrastrukturi biti gotovi do naredne letnje sezone.

Zdravković je najavio da bi novi terminal na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu trebalo da bude završen do marta naredne godine i da se pravi po uzoru na novi deo beogradskog aerodroma.

On je dodao da bi u prvom kvatalu naredne godine trebalo da počne izgradnja novog kontrolnog tornja niškog aerodroma, a zatim i nove platforme koja će moći da primi devet aviona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: