Abe će biti četvrti bivši premijer koji je dobio odlikovanje po posleratnom ustavu, posle Šigeru Jošide, Eisaku Satoa i Jasuhiro Nakasonea, preneo je Kjodo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KJODO JAPAN
Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko, File/Arhiva

Japanska vlada odlučila je danas da bivšeg premijera Šinzo Abea, koji je ubijen iz vatrenog oružja u petak u gradu Nara na zapadu zemlje, odlikuje Višim ordenom hrizanteme, što je najviše državno odlikovanje.

Kako se navodi u saopštenju kabineta, Abe će biti četvrti bivši premijer koji je dobio odlikovanje po posleratnom ustavu, posle Šigeru Jošide, Eisaku Satoa i Jasuhiro Nakasonea, preneo je Kjodo.

Bivši japanski premijer Šinzo Abe preminuo je u petak po podne u bolnici, a uzrok smrti bio je gubitak krvi nakon što je teško ranjen tokom obraćanja u gradu Nara.

Japanskog premijera sa najdužim stažom ranio je vatrenim oružjem 41-godišnji muškarac, dok je govorio ispred železničke stanice Jamato-Saidaiji u prefekturi Nara, saopštila je policija.

Tecuja Jamagami (41), stanovnik Nare, uhapšen je na licu mesta zbog sumnje za pokušaj ubistva, navela je policija u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: