Podeli vest

U januaru ove godine strani turisti u Beogradu su ostvarili duplo više noćenja nego istog meseca lane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

beograd ljudi
Foto: Shutterstock

Strani turisti u Beogradu su u januaru ove godine ostvarili duplo više noćenja nego istog meseca lane, rekla je Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograd na današnjem otvaranju nove nautičke sezone.

Ona je za Tanjug rekla da je srpsku prestonicu u januaru posetilo više od 70.000 turista i zabeležno je preko 200.000 noćenja, što je za 52 odsto više nego prethodne godine.

Mikata očekuje da tokom prolećnih putovanja bude oboren prošlogodišnji rekordi posećenosti Beogradu.

“Tu očekujemo rekord, jer je januar već pokazao povećanje u odnosu na prethodni januar, a prošla godina je bila odlična i budite sigurni da će sve biti puno sve i treba na vreme rezervisati smeštaj”, rekla je Mikata.

Ona dodaje da je to uslovljeno jednim delom i zbog otvaranja novih letova ka Beogradu i iz Beograda, jer je sada u ponudi 20 novih destinacija.

“Kategorizovano je tokom korone oko 5.000 jedinica privatnog smeštaja i sada u Beogradu ima smeštaj za svačiji džep”, istakla je Mikata.

Ona navodi da se beleži rast broja turista iz svih zemalja, ali pre svega iz Grčke, kojih je u januaru bilo 3.375 i to je povećanje u odnosu na isti period prošle godine više od 300 odsto.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: