Podeli vest

Nakon proboja fronta u Donjeckoj oblasti, ruske trupe su zauzele još jedno selo, Novobahmutovku, a u međuvremenu, ukrajinska vojska očajnički pokušava da stabilizuje front, što je samo delimično uspešno, piše vojni analitičar BILD-a Džulijan Repke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

UKRAJINA DONJECK
Tanjug/ AP Photo/Alexei Alexandrov/FILE

Prema njegovim rečima, sada je glavna nada za ukrajinsku vojsku isporuka novog naoružanja, posebno municije za zapadno visoko precizno oružje.

Podsetio je da u Poljskoj desetine oklopnih transportera Bredli čekaju na parkingu za prevoz preko granice.

“Posle odluke Kongresa SAD da Kijevu pruži pomoć, Ukrajina je počela da koristi znatno više raketa M30 za uništavanje ruskih vazdušnih sistema i protivvazdušnih sistema na udaljenosti do 80 kilometara iza linije fronta. Najverovatnije, ovo ukazuje da je Oružanim snagama obećano na stotine novih projektila u narednih nekoliko dana”, ocenio je analitičar.

On je istakao da paralelno sa ovim ukrajinska vojska izvodi masovne udare na rusku naftnu industriju, a posebno je pogođena Smolenska oblast, gde su se posle napada dronom zapalile naftno skladište i pumpna stanica Rosnjefta.

Još jedna ukrajinska bespilotna letelica srušila se na skladište nafte u regionu Voronjež, naveo je Repke i dodao da je oštećena i fabrika traktora u Lipecku koja proizvodi važne komponente za vojna oklopna vozila Oružanih snaga Rusije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: