Podeli vest

Venac na vrhu kraljičinog kovčega, na zahtev kralja Čarlsa bio je sastavljen od ruzmarina, lišća engleskog hrasta i mirte.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ELIZABETA SAHRANA
Tanjug/ Hannah Mckay/Pool Photo via AP

Tokom ceremonije sahrane, kovčeg sa telom kraljice Elizabete II bio je prekriven je zastavom na kojoj je bila položena carska kruna, a venac na vrhu kraljičinog kovčega, na zahtev kralja Čarlsa bio je sastavljen od ruzmarina, lišća engleskog hrasta i mirte.

Mirta se nalazila i u kraljičinom svadbenom buketu, a bilo je i cveća u nijansama zlatne boje, roze, tamno bordo i bele boje koje su isečene iz vrtova kraljevskih rezidencija, preneo je BBC.

Preko kovčega je postavljena zastava Kraljevskog standarda, koja je simbol suverena i Velike Britanije, a Imperijalna državna kruna bila je na njoj.

Na zastavi su prikazana tri zlatna lava kao simbol Engleske, crveni lav kao simbol Škotske i harfa koja je simbol Irske.

Na zastavi je i carska državna kruna.

Po sredini krune je crni prinčev rubin, ispod njega se nalazi kulinan dijamant, komad odvojen od najvećeg dijamanta na svetu.

Sam vrh krune krasi safir Svetog Edvarda.

Pored zastave i krune, na kovčegu su i vladarska kugla i skiptar.

Vladarska kugla u obliku globusa, i krst na njenom vrhu predstavljaju hrišćanski svet, dok je zlatni skiptar dug 92 centimetara, i on je, takođe, ukrašen kulinan dijamantom.

Sahranu britanske kraljice Elizabete mediij su nazvali “sahranom veka”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: