Podeli vest

Svakog 15. februara Svet obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizovaće skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 20 gradova širom Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nurdor
foto:promo

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (Nurdor) danas je na Trgu republike u Beogradu organizovalo centralnu manifestaciju pod sloganom “Biti heroj”, povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka.

“Danas je Svetski dan dece obolele od raka koji organizujemo u više od 20 gradova naše zemlje kako bismo simbolično poslali poruku svim hrabrim mališanima koji se leče od malignih bolesti”, rekla je za Tanjug Tamara Klarić član organizacije “Nurdor”. Klarićeva kaže da današnja akcija služi edukaciji stanovništa i dobrovoljnom davanju krvi

Okupljene mališane koji su se lečili, volontere i građane na otvaranju je pozdravio dečji hor “Kolibri”. Iz organizacije “Nurdor” apeluju da je jako važno skrenuti pažnju javnosti i građanima koliko su zalihe krvi male. “U Srbiji od 100 ljudi koji mogu da ti krv samo troje to zaista i učini. U našoj zemlji svakoga dana jedno dete oboli od maligne bolesti a transfuzija im jako često spasava život”, rekla je Klarićeva.

Događaji povodom Svetskog dana dece obolele od raka obeležavaju se, kako kažu iz organizacije, u Novom Sadu na Trgu Promenada, u Nišu na plotou kod Kalče, u Službi za transfuziju Kliničkog centra Kragujevac, kao i u drugim gradovima širom Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: