Podeli vest

Starija žena spasena je iz ruševina u Turskoj nakon 212 sati od razornog zemljotresa koji je pogodio jugoistok zemlje, prenosi novinska agencija Anadolija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

turska
Tanjug/AP Photo/Mahmut Bozarsan

„U turskoj provinciji Adijaman, 212 sati nakon zemljotresa, 77-godišnja žena je izvučena živa iz ruševina.Fatma Gungor je spasena iz ruševina srušene zgrade u administrativnom centru istoimene provincije. Žrtva je hospitalizovana. Okupljeni rođaci žene su se zahvalili spasiocima“, prenosi agencija.

Prema dodadašnjim izveštajima, više od 41.000 ljudi je poginulo u dva snažna zemljotresa koja su potresla Tursku i Siriju 6. februara.

Nekoliko novih potresa u Turskoj, najjači 4,7 po Rihteru

U centralnoj Turskoj jutros je registrovano nekoliko novih potresa, a najjači od njih je bio 4,7 po Rihteru, na dubini od pet kilometara, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Prema podacima sa sajta EMSC, u 10.36 sati po lokalnom vremenu, centralnu Tursku pogodio je zemljotres jačine 4,7 stepeni. Epicentar je bio, navodi se, 66 kilometara severozapadno od Karamanmaraša, a registrovan je na dubini od pet kilometara. Za njim je usledio manji, jačine 3,3 stepeni na istom mestu na dubini od dva kilometara.

Tursku i Sirju su pogodila dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,8 stepeni po Rihteru prošlog ponedeljka.

Iz Beograda poslat drugi kontingent pomoći Turskoj

Iz Beograda je krenulo 2.724 grejnih tela za isporuku turskom gradu Gazijantepu, saopštio je ambasador Turske u Srbiji Hami Aksou.

Aksou je na Tviteru zahvalio svima koji su pomogli Turskoj nakon zemljotresa.

“Iz Beograda je krenulo 2.724 grejnih tela za isporuku našoj braći u Gaziantepu. Hvala mnogo svima koji su doprineli”, napisao je Aksou.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: