Podeli vest

Koja je najviša cena ikada plaćena za Bitcoin? Prema veb-sajtu „Coingecko“, ova vrednost je do danas iznosila 69.044 dolara, plaćena 10. novembra 2021. Coingeckov konkurent „Coinmarketcap“ je malo konzervativniji. Rečeno je da je iznosio 68.789 dolara – takođe 10. novembra 2021.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

bitkoin
Foto: Pixabay

Najmanje poslednji iznos je prekoračen na Binance kripto trgovačkoj platformi večeras. Danas popodne u 16:04 pala je prepreka od 69.000 dolara. Cena se popela na 69.350 dolara. Zatim se srušio na ispod 68.000 u roku od nekoliko sekundi.

U poređenju sa mnogim drugim valutama, Bitcoin je već dostigao svoj ATH (visok za sve vreme).

Coinmarketcap pravi „smešno“ poređenje – i upoređuje vrednost novca u opticaju u različitim nacionalnim valutama sa kriptovalutom Bitcoin. Na ovoj listi, Bitcoin je upravo pomerio švajcarski franak na 14. mesto.

U tragu majke svih kriptovaluta, cene ostalih kovanica su se takođe pozitivno razvijale. Broj dva iza Bitcoina, Ethereum, dobio je 6,9 odsto u poslednja 24 sata (Bitcoin 2,5 odsto). Pobednici u okviru deset najvećih kriptovaluta su i Solana (4,7 odsto), Lido (6,7 odsto dobitka) i Dogecoin (8,7 odsto plus).

Cena bitkoina se oporavlja od drastičnog pada oko godinu dana. Na najnižoj tački u novembru 2022., jedan bitkoin se mogao kupiti za 16.000 dolara. Od tada, stvari su se polako ali postojano povećavale uz neke korekcije. Mnogi stručnjaci za ovo krive uvođenje takozvanih ETF-ova . ETF-ovima se trguje na konvencionalnim berzama. Oni stoga omogućavaju mnogim investitorima da indirektno ulažu u Bitcoin bez potrebe da sami prevaziđu prepreku upravljanja Bitcoinima.

Drugi glavni pokretač cena je takozvano „prepolovljenje“. Tokom prepolovljenja, nagrada za rudarenje bitkoina je prepolovljena – a sa njom i snabdevanje novih bitkoina. Prepolovljenja se održavaju svake četiri godine. Sledeći se očekuje za 43 dana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: