Podeli vest

Bivša supruga direktora Majkrosofta Džareda Brajdgana optužena je za smrt svog muža pred njegovom mladom ćerkom, a tužioci na Floridi planiraju da za nju traže smrtnu kaznu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Bob Self /The Florida Times-Union via AP

Velika porota optužila je Šanu Li Gardner za ubistvo prvog stepena za koje je angažovala plaćenog ubicu, saopštilo je juče državno tužilaštvo, a preneo AP.

Gardner (36) je uhapšena u Vest Ričlendu u Vašingtonu i biće izručena Floridi da joj se sudi.

“Veoma dugo mi je sve govorilo da ona stoji iza toga”, rekla je supruga ubijenog Kristen Brajdgan. Država traži smrtnu kaznu i za supruga Gardnerove Marija Fernandeza Saldane, koji je uhapšen u martu, iako se tada izjasnio da nije kriv. On je lišen slobode nakon što je profesionalni ubica Henri Artur Tenon (62) priznao krivicu za ubistvo drugog stepena i pristao da svedoči protiv Fernandeza Saldane i Gardnerove. Državni tužilac Melisa Nelson istakla je da Tenon nije delovao sam, kao ni što Fernandez nije planirao sam.

“Optužnica protiv Šane Gardner otkriva njenu centralnu i ključnu ulogu u hladnom i proračunatom ubistvu s predumišljajem”, rekao je Nelson.

Brajdgan, otac četvoro dece i programer softvera za Microsoft, upao je u zasedu 16. februara 2022, dok je napuštao kvart Džeksonvil Bič nakon što je ostavio decu blizance koju je delio sa Gardnerovom.

Policija je saopštila da Brajdgan potom u slabo osvetljenoj ulici naišao na gumu i da je verovatno otvorio vrata svog automobila kako bi je pomerio. Nakon toga je upucan više puta dok je njegova dvogodišnja ćerka sedela u automobilu, gde je pronađena nepovređena. Gardner se udala za Fernandeza Saldanu 2018. i preselila se u Vašington nakon što su mediji izvještavali o slučaju, rekli su zvaničnici.

U nalogu za hapšenje Gardnerove navodi se da je istraga o ubistvu Brajdgana otkrila da je par imao “veoma oštar razvod”, a spominju se i “sporni odnosi” sa Gardnerovom i Fernandezom Saldanom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: