Podeli vest

Majk Džil, nekadašnji član administracije bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, preminuo je nakon što je ranjen tokom pokušaja da mu ukradu automobil u centru Vašingtona, rekla je žrtvina porodica za list Hil.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

“Sa velikim žaljenjem obaveštavam javnost da je moj suprug podlegao povredama. Njegov iznenadni odlazak ostavio je prazninu u našim životima, koja nikada ne može biti popunjena”, rekla je supruga Kristina Džil.

Džil, otac troje dece, koji je radio za Komisiju za trgovinu robnim fjučersima (CTFC) u vreme mandata Trampa, ranjen je u ponedeljak dok je bio u automobilu, rekao je portparol porodice. On je bio u kritičnom stanju, a u međuvremenu je podlegao povredama. Policija Vašingtona rekla je da je osumnjičeni, identifikovan kao Artel Kaningem (28), prišao parkiranom automobilu, ušao unutra i upucao Džila.

Kaningem je pobegao peške i nije uspeo da ukrade automobil druge osobe sat vremena kasnije, ali je druga žrtva prijavila incident policiji. Kaningem je potom prišao ženi i muškarcu u trećem automobilu, 10 minuta kasnije, i tražio od njih ključeve, pre nego što je upucao muškarca i pobegao sa mesta incidenta. Muškarac je kasnije podlegao povredama u bolnici, istakla je policija.

Kaningem je uspeo da otme automobil, koji je policija pronašla u okrugu Princ Džordž u saveznoj državi Merilend, gde je pokušao još dva puta da otme automobil. Advokat Majk Džil je neposredno pre ubistva radio kao viši potpredsednik tržišta kapitala u Savetu za stambenu politiku, a prethodno je bio član gradske izborne komisije Vašingtona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: