Podeli vest

Francuska se uveliko priprema za organizaciju Olimpijskih igara, a problem sa dvoljnim brojem radnika koji bi radili kao redari i obezbeđenje pokušavaju da reše uz pomoć penzionera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo//Michel Euler, File

Kampanje za pomoć pri organizaciji Igara do sada su, prema pisanju francuskog Indipendenta, do sada rađene kako bi se mobilisali studenti i nezaposleni. Ipak, izgleda da je potrebno ići i dalje od toga pa su kao podrška pozvani i penzioneri.

„Cilj je informisati određene penzionere o mogućnosti da, ako žele, imaju koristi od obuke za obavljanje misija obezbeđenja događaja tokom Igara “, poručili su iz državnog tela za organizaciju igara.

Prema pisanju AFP-a za potrebe Olimpijskih (26. jul-11. avgust) i Paraolimpijskih igara (28. avgust-septembar) u Parizu biće potrebno oko 17.000 privatnih radnika obezbeđenja, a u danima kada će igre biti u punom kapacitetu čak 22.000 radnika samo da bi se obezbedila “olimpijska mesta”.

106 sati obuke za one koji se odluče da budu “obezbeđenje”

Obuka onih koji se odluče da budu seo obezbeđenja, tačnije “protokola” traje 106 sati i traje tri nedelje. Zapravo je najveći zadatak na tom poslu uputiti gledaoce na svoja mesta.

100 policajaca i žandarma: I prenos Olimpijske baklje biće obezbeđen na poseban način

Prenos Olimpijskog plamena takođe će impati posebno obezbeđenje.

Prema najavam iz francuske policije čin paljenja baklje biće zaštićen “bezbednosnim mehurom”.

Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmamin najveća pretnja plamenu preti od „ultralevičarskih pokreta za zaštitu životne sredine”. On je tokom konferencije za medije pominjao i druge grupe, ali je dodao da za sada nema pretnji od “ultradesnice”.

Od Marseja do Pariza

Štafeta olimpijske baklje počeće u Marseju 8. maja, a završiće se u Parizu na dan ceremonije otvaranja Igara, 26. jula.


Put olimpijskog plamena u Francuskoj, uoči Olimpijskih igara u Parizu, počeće u proleće 2024. godine u Marseju, saopštili su danas organizatori.

„To je bio prilično jasan i očigledan izbor“, rekao je Toni Estange, predsednik organizacionog odbora Igara u Parizu.

Olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Marsej će tokom Igara biti domaćin jedriličarskih takmičenja, kao i deset utakmica fudbalskog turnira u obe konkurencije.

„Marsej su osnovali Grci koji su došli iz Fokeje pre 2.600 godina. Tražeći da dočekamo plamen na našoj obali, želeli smo da se ponovo povežemo sa velikom istorijom deljenja, bratstva, različitosti i solidarnosti“, rekao je gradonačelnik Marseja Benua Pajan.

Olimpijski plamen će prethodno tradicionalno biti zapaljen u drevnoj Olimpiji u Grčkoj.

Na ruti olimpijske baklje biće „100 simboličnih mesta” , „više od 400 gradova” i pet prekomorskih teritorija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…