Podeli vest

Firma “KSB Victory Restaurants”, koja je ranije vodila lanac restorana Mekdonalds u Belorusiji, saopštila je danas da mreža javnih ugostiteljskih objekata u zemlji nastavlja da radi bez brenda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mekdonalds
Foto: Pixabay/Ilustracija

Restorani od novembra rade pod znakom “Otvoreni smo” umesto oznake Mekdonalds, isti logo je postavljen na sajtu i društvenim mrežama kompanije.

„Ovim znakom pokazujemo da smo otvoreni za kupce. Radimo bez brenda“, rečeno je RIA Novostima u kancelariji kompanije, na pitanje o navodno novom brendu „Otvoreni smo“.

Restorani nastavljaju da rade bez natpisa ili brendiranja, a rade sa izmenjenim menijem koji je uklonio namirnice od maka i dodao nove vrste hrane. Krajem marta na mreži se pojavio analog “Happy Meal” – “Kids Meal”, koji uključuje igračku iz kolekcije.

Prethodno su sajt Mekdonaldsa u Belorusiji i nalozi na društvenim mrežama postali nedostupni korisnicima, a nova veb stranica lanca restorana KSB Victory više ne sadrži informacije o Mekdonaldsu i njegovoj korporativnoj politici.

U privrednom registru Belorusije, restorani koji su ranije nosili naziv Mekdonalds su navedeni kao „KSB Victory Restaurants“.

Ruska kompanija Sistema PBO, koja je vlasnik brenda Vkusno – i Točka, objavila je da ulazi na belorusko tržište i potpisuje ugovor o franšizi sa “KSB Victory Restaurants”, koja upravlja sa 25 Mekdonalds restorana u zemlji.

Kompanija je sredinom novembra saopštila da će od 22. novembra u Belorusiji početi sa radom restorani koji posluju pod brendom McDonald’s pod ruskim brendom Vkusno-i Točka, međutim do toga nije došlo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: