Podeli vest

Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost ocenio je danas da se Nemačka meša u izborni proces u Srbiji i da je to skandalozno pogotovo ako se ima u vidu da su posmatrači upravo iz te zemlje prisustvovali izbornom danu, i na izborni dan nisu imali nikakve zamerke na sam izborni proces koji je proticao u najboljem redu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/video

“Oni su prisustvovali potpisivanju tih zapisnika, to nam govori upravo da se nešto posle zatvaranje biračkih mesta desilo i da je ovo još jedan vid pritisaka na Srbiju, i pre svega na predsednika Aleksandra Vučiča, po pitanju spoljnopolitičkih odluka, pre svega uvođenja sankcija Rusiji, ali i naše južne pokrajine KiM”, ocenio je on za Tanjug.


Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova se objavom na Tviteru oglasilo 18. decembra, komentarišući izbore u Srbiji.


Blažić kaže da lista “Srbija protiv nasilja”, koja protestuje ispred zgrade RIK-a, računa na podršku političkog Zapada, ali da on lično smatra da oni nemaju taj kapacitet, ni po organizovanosti ni odgovornosti, da “naprave bazu” kako bi im politički Zapad omogućio neke zahteve koje oni žele.


“Ja ovo ne vidim kao političku krizu, ja ovo vidim kao svojevrstan cirkus pogotovo ako uđemo u samu izbornu proceduru kako protiče, da smo imali istorijski broj stranih i domaćih posmatrača, da je opozicija imala apsolutnu većinu u biračkim odborima, da su njihovi predstavnici potpisali biračke spiskove”, rekao je Blažić.


Kad su u pitanju tvrdnje pojedinih medija da je 40.000 glasača iz Republike Srpske glasalo na izbornim mestima u Srbiji, Blažić kaže da te tvrdnje nikako ne stoje ako imamo zvaničan podatak da je na taj dan 20.000 ljudi ušlo u državu .”To jasno pokazuje da je izborni dan bio jedan demokratski proces i da su izbori sami po sebi prošli u najboljem redu”, rekao je on.
Prema njegovim rečima, ovo je želja opozicije da na bilo koji način dođe do vlasti u Beogradu što, smatra on, nije realnost jer su birači rekli svoje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: