Oluja „Zoltan“ izazvala je značajne poremećaje u saobraćaju vozova i trajekata u Severnoj Nemačkoj, utičući na Eurositi, Intersiti i ICE veze u Hamburgu, Šlezvig-Holštajnu i Donjoj Saksoniji, prenosi BNN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Jason Tschepljakow/dpa via AP

Federalna agencija za pomorstvo i hidrografiju izdala je upozorenja na jake olujne udare u Hamburgu, dok je nemačka meteorološka služba izdala ozbiljna meteorološka upozorenja za obalu Severnog mora, Šlezvig-Holštajn i Baltičko more.


Mnogi polasci na međugradskim i regionalnim linijama su otkazani, ili prekinuti, a na stanicama se stvaraju gužve.
Nacionalni železnički operater Dojč ban rekao je da je bilo otkazivanja na linijama od Hamburga i Hanovera do Frankfurta i Minhena, a na dužim linijama – od Hamburga na severu do Kila i Flenzburga, nema saobraćaja, prenosi AP.


Drveće koje je palo oštetilo je nadzemne vodove ili blokiralo pruge u Severnoj Nemačkoj, ali i u centralnoj državi Hesen.
Ukinuta je obaveza rezervacije vozova za četvrtak, a nemačke železnice upozoravaju na gužve u vozovima u petak i subotu.


U Hamburgu se reka Elba izlila u blizini pijace, a brzine vozova metroa na nadzemnim prelazima smanjene su.
Bilo je kašnjenja i na aerodromu u Frankfurtu, prenosi AP pozovajući se na dpa.


Sa približavanjem oluje „Zoltan“, meteorolozi očekuju jak vetar sa severa, koji bi potencijalno mogao da izazove olujne udare duž reke Elbe, dok bi prema nekim upozorenjima, udari vetra uz obalu u severnoj Nemačkoj, mogli da dostignu uragansku jačinu.


U četvrtak je „Zoltan“ pogodio severnu Nemačku, ozbiljno ugrozivši železnički saobraćaj u Donjoj Saksoniji i Šlezvig-Holštajnu.
Oluja je rušila drveće, a nastava u pojedinim školama u Bremerhavenu danas je obustavljena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ