Podeli vest

NBA igrač i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović poklonio je Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević u Mostaru, koju je pohađao, oko 25.000 evra za nabavku informatičke opreme.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Direktorka škole Darija Stojčić rekla je lokalnim medijima da je donacija Bogdanovića sve iznenadila.

Bogdanović je rekao da je donacijom želeo da zahvali rukovodstvu škole i da deci omogući bolje obrazovanje, prenela je Hina.

“Ja sam bio učenik te škole i za nju me vežu brojne lepe uspomene. Prvi susret s košarkom bio je zapravo na parketu dvorane ove škole. Osećao sam dug prema tome i, jednostavno, hteo sam zahvaliti ovoj školi i omogućiti deci koja je pohađaju bolje uslove školovanja”, naveo je Bogdanović.

Na pročelju dvorane te osnovne škole proteklog leta je nacrtan veliki mural s Bogdanovićevim likom u dresu hrvatske reprezentacije.

“Zahvalan sam ljudima iz škole koji su prepoznali moj trud i rad, posebno direktorki Dariji Stojčić”, naveo je Bogdanović.

Upravo je Stojčić, nakon što je dvorana obnovljena, pokrenula ideju izrade murala po ugledu na druge delove grada.

Stojčić je najavila da u školi planiraju da o popularnome “Babi” snime kratki film koji bi svedočio o njegovom obrazovanju i počecima u košarci u Mostaru, ali i o školi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: