Podeli vest

Bivši britanski premijer Boris Džonson postao je danas novi kolumnista Dejli mejla i na taj način se vratio novinarskoj karijeri.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

boris dzonson
Foto: Shutterstock

Mejl je saopštio da će Džonson pisati za taj list svake subote.

“Bilo da ste pristalica Borisa ili ne, biće obavezna lektira – kako u Vestminsteru, tako i za milione širom svet”, navodi list.

Očekuje se da će Džonsonov povratak u novinarstvo biti unosan za Mejl, kao i da će bivšem premijeru omogućiti da izrazi stavove o aktuelnoj britanskoj vladi, preneo je Rojters.

Otkako je prošle godine podneo ostavku na mesto premijera, Džonson nastavlja da zarađuje milione funti od držanja govora. Džonson (58) je podneo ostavku na mesto poslanika prošle sedmice zbog istrage koja ga je proglasila krivim za namerno dovođenje u zabludu parlamenta zbog organizovanja zabava tokom karantina zbog pandemije korone.

Parlament će u ponedeljak odlučiti da li će odobriti nalaze istrage. Džonson je počeo radni vek u novinarstvu, ali ga je list Tajms otpustio zbog izmišljanja citata.

Nastavio je karijeru u Dejli telegrafu, gde je radio kao dopisnik iz Brisela, da bi kasnije nastavio paralelno medijsku i političku karijeru kao urednik časopisa Spektator i kao narodni poslanik, a pre nego što je postao premijer pisao je redovnu kolumnu za Telegraf.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: