Podeli vest

Britanka Karen Bil (62) optužena je da je sipala tablete vijagre u kafu koleginica kako bi ih otrovala, saopštio je britanski sud.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Unsplash

Bil, bila je zaposlena kao čistačica u fabrici “Envirograf” u Doveru, koja proizvodi zaštitnu opremu od požara, kada je snimljena kako petlja sa teglom Neskafe, rekao je kraljevski sud Kenterberija na početku suđenja.


Kamera je postavljena nakon žalbi oko kafi koje je pravila, a ukus je bio čudan, kafa je bila plave boje, imala je bele mrlje i bila je kašasta, preneo je Gardijan.
Na snimku, Bil može da se vidi kako nosi gumene rukavice i meša teglu sa kafom.


Nakon što je policija obaveštena, policijski službenic su pronašli dve tegle u kojima je bilo sildenafila, poznatiji pod imenom vijagra, kao i lek protiv visokog holesterola.
To nije nešto što biste očekivali da vidite u Neskafi”, rekao je tužilac Metju Hodžets.


Kontaminirane tegle su pronađene u kancelarijama njenih koleginica, od kojih je jedna računovođa, a druga je sekretarica.
Bil, koja je radila u toj kompaniji sedam godina, negirala je da je pokušala da otruje ili nanese štetu drugima, u periodu između jula 2017. i septembra 2018. godine.


Ona je rekla policiji da je bila žrtva malicioznih optužbi i da je u stvari ispitivala kafu, bar prema onome što se može videti na snimku.


Hodžets je rekao da hemikalije nisu toksične, ali je dodao da je Bil i dalje nameravala da nanese štetu koleginicama.
“Ona je očekivala da će biti nekakvog efekta kod te dve žene, time što im je sipala supstance u kafu. Zato tužilaštvo kaže da je pokušala da ih otruje”, naveo je tužilac.


Suđenje će se nastaviti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: