Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je danas kao potpuno neosnovane optužbe Ministarstva inostranih poslova Ukrajine koje je srpskog glumca Miloša Bikovića okarakterisalo kao “osobu koja podržava genocid i krši međunarodno pravo” i naglasilo da je Biković od strane tog ministarstva nagrađen zbog doprinosa promociji Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BIKOVIĆ
Foto: Shutterstock

U saopštenju se navodi da Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te da je veoma ponosna na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo.

“Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine objavilo je danas, povodom vesti da će Biković igrati u trećoj sezoni globalno poznate serije “Beli lotus”, da je on glumac koji podržava Rusiju.

“Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa”, objavilo je ukrajinsko ministarstvo na Tviteru.

Takođe, ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je video na svom profilu na društvenim mrežama u kojem navodi: “Dragi HBO, da li zaista podržavate genocid?”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: