Podeli vest

Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona ponovo je u žiži javnosti zbog još jednog skandala

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

boris
Foto: Shutterstock

Vlada britanskog premijera Borisa DŽonsona bavi se još jednim skandalom nakon što je jedan od funkcionera stranke podneo ostavku na funkciju, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu među torijevskim članovima parlamenta, podneo je ostavku u pismu koje je uputio juče Borisu DŽonsonu, preneo je AP.

“Previše sam popio u sredu uveče”, naveo je Pinčer u pismu i dodao da je postideo sam sebe i druge ljude, što je poslednje što je želeo da uradi i da se zbog toga izvinjava DŽonsonu i onima kojih se to tiče.

Ali, on je u svom pismu kazao da će i dalje biti konzervativni poslanik i da će nastaviti da podržava DŽonsona iz zadnjih klupa parlamenta.

To je izazvalo bes opozicije, pa čak i pojedinih poslanika Konzervativne stranke.

DŽonson se prvo odupirao pozivima da suspenduje Pinčera iz stranke da bi popustio pritiscima večeras nakon što je uložena zvanična žalba nezavisnom istražnom telu.

Portparolka Konzervativne stranke rekla je da se DŽonson složio da Pinčer treba da bude suspendovan, što znači da ne može da sedi u parlamentu među Torijevcima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: