Podeli vest

Svi su zadovoljni poslovanjem u Srbiji, i, ne bih da prejudiciram, ali čini mi se da ćemo imati pozitivne vesti o daljem prisustvu japanskih kompanija kod nas, istakla je premijerka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Tokiju, nakon radne večere sa predstavnicima japanskih kompanije koje posluju u Srbiji, da su oni zadovoljni poslovnom klimom u našoj zemlji, navodeći da će biti dobrih vesti kada je reč o daljem ulaganju japanskih kompanija.

“Imamo velike investitore iz Japana, poput Nideka, Tojo tajersa, Micubišija, Minta, Jazakija, Japan tobako, Itoču… Sve je veće interesovanje japanskih kompanija da ulažu u istraživanje i razvoj”, rekla je Brnabić novinarima u Tokiju.

Imala sam važne bilateralne sastanke u Japanu

Ana Brnabić sastala se u Tokiju sa premijerom Singapura i sa predsednikom Palaua, a na marginama državne sahrane bivšeg japanskog premijera Šinza Abea, i sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

“Imala sam veoma dobar sastanak sa premijerom Singapura, sa tom zemljom imamo sve bolju saradnju, jer se naši prioriteti u razvoju poklapaju, budući da je Singapur lider u elektronskoj upravi i jedan od najnaprednijih u upotrebi veštačke inteligencije”, rekla je Brnabić.

Abe je mnogo učinio za Srbiju, to ne zaboravljamo

Bivši japanski premijer Šinzo Abe mnogo je učinio za odnose Srbije i Japana, izjavila je premijerka Srbije, navodeći da je njeno prisustvo na državnoj sahrani Abea izraz poštovanja i pokazatelj da Srbija to ne zaboravlja.

“Danas je bila državna sahrana Šinza Abea, čoveka koji je izuzetno mnogo učinio za odnose Srbije i Japana. On je prvi premijer koji je posle 30 godina posetio Srbiju, sa delegacijom privrednika, i otvorio prostor za mnogo bolju političku i ekonomsku saradnju Srbije i Japana”, rekla je Brnabić novinarima u Japanu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: