Podeli vest

U saopštenju se dodaje da delegacija S SP nastavlja posetu SAD sastancima u Savetu za nacionalnu bezbednost, Senatu i Kongresu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đilas
Foto: Shutterstock

 Delegacija Stranke slobode i pravde na čelu sa Draganom Ðilasom danas se u Vašingtonu u Stejt departmentu sastala sa pomoćnicom državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Karen Donfrid i specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Ðilas je, kako se navodi u saopštenju, sagovornicima preneo stav o neophodnosti usklađivanja spoljne politike Srbije sa politikom EU uz ocenu da je ponašanje Evrope prema Srbiji bilo pogrešno, kao što su pogrešne pretnje zamrzavanjem procesa evropskih integracija koje se čuju iz Brisela, jer to neće doprineti rastu podrške EU u Srbiji, niti boljem životu građana Srbije.

“Za budućnost Srbije, politički i ekonomski odnosi sa SAD su od prioritetnog značaja, iako se ne slažemo uvek i po svim pitanjima. Ali, nemam nikakvu dilemu da Srbija istorijski, ekonomski i bezbednosno pripada Evropi i demokratskom svetu”, naveo je Ðilas.

Lider S SP je naglasio da je ovo trenutak u kome Srbija mora da se opredeli i da ne sme da napravi grešku kojom će samu sebe da marginalizuje i isključi iz tokova savremene civilizacije.

U saopštenju se dodaje da delegacija S SP nastavlja posetu SAD sastancima u Savetu za nacionalnu bezbednost, Senatu i Kongresu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: