Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je parlament najviše zakonodavno telo i da je njena vizija da on igra još aktivniju ulogu u daljoj transformaciji i jačanju Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Ona je u Privrednoj komori Srbije (PKS) na predstavljanju novog digitalnog servisa za podršku kompanijama u unapređenju poslovanja, Inover (Inno Verse) platforme koja je zasnovana na veštačkoj inteligenciji, rekla da će raditi i na tome da Skupštinu Srbije što više približi privredi.

“Gledaću da sa svima u Skupštini Srbije, svim poslanicima, relevantnim radnim telima, odborima, parlamentarnim delegacijama izgradimo bolji i jači most ka privredi i da otvorimo vrata Narodne skupštine Republike Srbije za našu privredu, kako za strane investitore, tako još mnogo više i značajnije za domaću privredu, za naša mikro, mala, srednja preduzeća iporodične firme”, kazala je Brnabićeva.

Kako je naglasila, cilj je da se doprinese rastu, razvoju i jačanju Srbije u prilično kompleksnim vremenima i izazovnim okolnostima. Brnabićevoj je danas u PKS, predsednik tog udruženja privrednika Marko Čadež, dodelio Specijalno priznanje za poseban doprinos digitalnoj transformaciji i razvoju IKT sektora privrede Srbije.

Čadež je tom prilikom kazao da on lično jako ceni Anu Brnabić i sve što je ona uradila za srpsku privredu u celini.

On je rekao da do pre osam godina skoro niko nije razumeo šta je ona htela, odnosno šta znači to plaćati bez pečata, kako da se registrujemo i poreze plaćamo preko kompjutera, a danas smo deset puta uvećali izvoz softvera iz Srbije.

Čadež je naglasio da je danas vizija Srbije promenjena i da smo iz zemlje koja pravi probleme odnosno iz percepcije nekog lošeg regiona, postali vodeća digitalna destinacijacelog kontinenta

“To bez Ane, njenog tima i njene energije ne bi bilo moguće i nadam se da će ona tako i nastaviti”, rekao je prvi čovek PKS. On je dodao da očekuje da će Srbija sada u onom delu kada su zakonodavstva u pitanju imati zakone koji će da omoguće još digitalniju, bržu i inovativniju Srbiju.

“Ana, hvala ti za sve i hvala ti pre svega na jednom divnom prijateljstvu. Ovo nije nagrada za životno delo i nemoj to tako da shvatiš”, poručio je Čadež Brnabić prilikom dodele priznanje.

U PKS-u je danas predstavljen i novi digitalni servis za podršku kompanijama u unapređenju poslovanja, Inover (Inno Verse) platforma, zasnovana na veštačkoj inteligenciji. Ta platforma, kako je rečeno, pomaže kompanijama u poslovanju korišćenjem najsavremenijih tehnologija i primenom inovacija. Istaknuto je i da je ta nova digitalna platforma namenjena povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice sa ciljem kreiranja novih projekata i poslova, razmene ideja i inovacija, kao i njihove primene u praksi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: