Kompanija MV Investment iz Beograda kupila je danas imovinu u stečaju kompanije “Danube Riverside”, u čijem vlasništvu je hotel Jugoslavija, za 3,17 milijardi dinara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pexels

Ova kompanija je danas jedina ispunila uslove na javnom nadmetanju, koje je odžano u hotelu Jugoslavija.

Kompanija Milenijum tim saopštila je da je pobedila na javnoj licitiaciji za kupovinu pravnog lica “Danube riverside” u stečaju, u čijem sastavu se nalazi hotel Jugoslavija.

“Početnim ulaganjem od više od 42 miilona evra zaokružili smo preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija, proces smo započeli pre dve godine kupovinom 100 odsto udela u kompaniji MV Investment, koja je vlasnik prostora u kom se do današnjeg dana nalazi Grand Kazino Beograd”, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, inicirana je izmena plana detaljne regulacije, kako bi kompanija mogla da realizuje izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije, na lokaciji koja posle 25 godina to zaslužuje.

U saopštenju se navodi da ukupna ulaganja, koja se planiraju u naredne četiri godine, iznose više od 400 miliona evra.

Kompanija Milenijum tim navodi u saopštenju da postoji više od dve decenije i da se pozicionirala na vodeću poziciju u građevinskoj industriji.

Ističe se da je realizacijom velikih infrastrukturnih projekata Beograd na vodi, energetski projekat gasovoda i gasifikacije gradova, kompanija uradila više od 2.500 kilometara gasovodne mreže u Srbiji, prečišćivače otpadnih voda, a sada realizuje projekat “Čista Srbija” u četiri grada i učestvuje u projektima Metro, EXPO2027 i Nacionalni stadion.

Kompanija je i vlasnik Vranjske banje koju je kupila 2020. godine i ulaže više od 90 miliona evra u rekonstrukciju i modernizaciju.

Imovinu Denjub riversajda čine poslovni prostor na Bulevaru Nikole Tesle 3. u Beogradu gde se nalazi hotel Jugoslavija, zatim gradsko građevinsko zemljište na katastarskoj parceli 2442/1 katastarske opštine (KO) Zemun površine 45.613 metara kvadratnih, od čega je pod objektom 13.981 kvadrata, kao i lusteri i bista, skulptura, delo Aleksandra Zarina.

Za luster tavanicu u okviru hotela Jugoslavija navodi se u oglasu da je u skladu sa rešenjem Muzeja primenjene umetnosti određena za dobro koje uživa prethodnu zaštitu Muzeja primenjene umetnosti.

Za bronzanu bistu deo fontane Vodeni cvet Aleksandra Zarina je rešenjem Narodnog muzeja Srbije utvrđeno svojstvo kulturnog dobra.

Navodi se da je katastarska parcela 2442/1 KO Zemun predmet zajedničke svojine stečajnog dužnika i društva MV Investment doo Beograd i da nije urađeno pravno razgraničenje u smislu opredeljivanja suvlasničkih udela na zemljištu, niti fizička deoba zemljišta pa je procena vrednosti imovine rađena pod specijalnom pretpostavkom.

Hotel Jugoslavija otvoren je 1969. godine, kada je bio i najveći i najmoderniji hotel u SFRJ, a među njegovim gostima bili su britanska kraljica Elizabeta, astronaut Nil Amstrong, američki predsednici Ričard Nikson i Džimi Karter, libijski vođa Muamer el Gadafi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: