Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić će predsedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je predložena za novog predsednika Skupštine Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ (STF)

“Juče sam održala sednicu Vlade, usvojili smo neke važne odluke i zaključke. Pozdravila sam se sa ministrima, a Dačič će predsedavati Vladom Srbije”, rekla je Brnabić za TV Prva.


Misija ODIHR na BG izborima biće prva za bilo koje lokalne izbore u svet


Brnabić je, gostujući na TV Prva, rekla da je ODIHR-u upućeno pozivno pismo da na beogradske izbore pošalje posmatračku misiju, kao i da je ODIHR-u poslato pozivno pismo da u Srbiju pošalju nekog eksperta samo za birački spisak i da se u skladu sa najboljim međunarodnim normama vidi šta još može da se uradi da birački spisak bude još transparentniji.


Navela je da su već ispunjene dve preporuke ODIHR-a od kojih je prva preporuka broj 13. iz finalnog izveštaja ovog tela kojom se kaže da svi javni prostori moraju da budu otvoreni za sve političke aktere.


Prema njenim rečima, ova preporuka je doneta zato što je, navodno, bilo slučajeva da je neko želeo da iznajmi neku prostoriju, javni prostor, pa mu je bila uskraćena ta mogućnost.


“Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je 7. marta formiralo tim u samom Ministarstvu kome svaki politički akter može da se javi potpuno transparentno i da kaže da je hteo da ima događaj u ovoj i onoj mesnoj zajednici ili domu kulture a da mu nije dozvoljeno i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će odmah reagovati, tako da je to otklonjeno”, rekla je Brnabić.


Navela je da je druga preporuka broj 23. iz finalnog izveštaja ODIHR-a, kojom bi trebalo da se spreči čekanje u redovima za glasanje.
“Poenta je da se smanje određena biračka mesta, odnosno da se podele na dva ili tri. Ministarstvo za državnu upravu je dalo preporuku svim lokalnim izbornim komisijama da se podele ona biračka mesta koja imaju više od 1.800 birača”, ukazala je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: