Podeli vest

Brnabić je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini i istakla da dve zemlje i dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić sastala se danas novim ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom, sa kojim je razgovarala o aktuelnoj situaciji u toj zemlji i mogućnostima podrške ukrajinskom narodu i izbeglicama koji se nalaze u Srbiji.

Brnabić je izrazila duboku zabrinutost i žaljenje zbog situacije u Ukrajini i istakla da dve zemlje i dva naroda imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je rekla da je Srbija opredeljena za poštovanje međunarodnog prava, uvažavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i mirno rešavanje sporova, i spremna da pruži svu moguću pomoć i podršku izbeglima iz ove zemlje, koji trenutno borave u Srbiji.

Ambasador Tolkač je zahvalio na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ugroženim ukrajinskim civilima, kao i na humanim uslovima po najvišim standardima koje omogućava raseljenima, uključujući i boravišne i radne dozvole.

Ukrajinski ambasador predstavio je plan oporavka i obnove zemlje i pozvao Srbiju da podrži ove aktivnosti.

Brnabić je ponovila da se Srbija zalaže za mirno rešavanje sporova i podržava sve napore koji su usmereni na pregovore dve strane i naglasila da će Srbija sa pažnjom nastaviti da prati situaciju i pruža podršku ukrajinskom narodu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: